Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme špetku soli, vejce, přilijeme kvásek, teplé mléko podle potřeby a vypracujeme pružné těsto. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej necháme půl hodiny vykynout. Po vykynutí oddělujeme z těsta lžičkou kousky a ve vroucí osolené vodě je 5–10 minut vaříme. Po uvaření necháme halušky okapat, rozdělíme je na talíře, zasypeme nastrouhaným tvarohem, ořechy a cukrem. Přelijeme spoustou rozehřátého másla.
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami