Halušky z kynutého těsta

3.09

hodnoceno: 11
Příprava: 55 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo na přelití
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • moučkový cukr
    • 500
      g hrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • nasekané ořechy
    • 1
      kostka tvrdý tvaroh
    • 1
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme špetku soli, vejce, přilijeme kvásek, teplé mléko podle potřeby a vypracujeme pružné těsto. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej necháme půl hodiny vykynout. Po vykynutí oddělujeme z těsta lžičkou kousky a ve vroucí osolené vodě je 5–10 minut vaříme. Po uvaření necháme halušky okapat, rozdělíme je na talíře, zasypeme nastrouhaným tvarohem, ořechy a cukrem. Přelijeme spoustou rozehřátého másla.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: