Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme špetku soli, vejce, přilijeme kvásek, teplé mléko podle potřeby a vypracujeme pružné těsto. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej necháme půl hodiny vykynout. Po vykynutí oddělujeme z těsta lžičkou kousky a ve vroucí osolené vodě je 5–10 minut vaříme. Po uvaření necháme halušky okapat, rozdělíme je na talíře, zasypeme nastrouhaným tvarohem, ořechy a cukrem. Přelijeme spoustou rozehřátého másla.
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí