Mleté hovězí maso rozdělíme na 4 díly, vytvoříme z nich 4 placky a z každé strany osolíme a opepříme. Dáme je na pánev a smažíme, ne zprudka. Mezitím si nakrájíme sezamové housky na půl, namažeme kečupem. Kdo má rád, dá si 2 plátky okurky, plátek osmažené cibulky a položíme jeden plátek sýru. Maso máme usmažené (necháme okapat, popř. osušíme papírovými ubrousky) a položíme ho na sýr, na housku. Dále si osmažíme slaninu, kterou poté na maso položíme, dále položíme opět plátek sýru. Nyní to přikryjeme zbylou půlkou housky a dáme celé do mikrovlnky, až se sýr začne tavit, hamburger se vyndá. Hamburger bude horký a za tu dobu si stihneme nakrájet ledový salát, do kterého přidáme francouzský dresing. Hamburger odkryjeme, přidáme salát s dresingem, přikryjeme a můžeme jíst.
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla