Mleté hovězí maso rozdělíme na 4 díly, vytvoříme z nich 4 placky a z každé strany osolíme a opepříme. Dáme je na pánev a smažíme, ne zprudka. Mezitím si nakrájíme sezamové housky na půl, namažeme kečupem. Kdo má rád, dá si 2 plátky okurky, plátek osmažené cibulky a položíme jeden plátek sýru. Maso máme usmažené (necháme okapat, popř. osušíme papírovými ubrousky) a položíme ho na sýr, na housku. Dále si osmažíme slaninu, kterou poté na maso položíme, dále položíme opět plátek sýru. Nyní to přikryjeme zbylou půlkou housky a dáme celé do mikrovlnky, až se sýr začne tavit, hamburger se vyndá. Hamburger bude horký a za tu dobu si stihneme nakrájet ledový salát, do kterého přidáme francouzský dresing. Hamburger odkryjeme, přidáme salát s dresingem, přikryjeme a můžeme jíst.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu