mleté maso
mleté hovězí nebo vepřové maso (gramáž podle počtu osob) cibule najemno nakrájená
Postup přípravy receptu
Maso na hamburger (mleté) smícháme s jemně nakrájenou cibulí, jemně nakrájenou petrželkou, trochou olivového oleje, rozmačkaným stroužkem česneku a s trochou jemně nakrájeného rajčata. Poté pořádně promačkáme v rukou. Ze směsi uděláme asi centimetr vysoké placičky s průměrem o centimetr větší než je hamburgerová bulka (maso se při pečení svrkne a také doporučuji klasické Kaiserky, kvůli křupavosti). Tyto placky však nepokládáme na pánev, ale na trochu vymazaný pekáč máslem, poté vkládáme do rozpálené trouby. Necháme péct do křupava (nebo podle libosti Medium, Well done atd.).
Servírujeme v rozpůlené bulce s kečupem, plátkem rajčete, cibulí na kolečka. Podle libosti můžete přidat ledový salát a plátek sýra.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu