mleté maso
mleté hovězí nebo vepřové maso (gramáž podle počtu osob) cibule najemno nakrájená
Postup přípravy receptu
Maso na hamburger (mleté) smícháme s jemně nakrájenou cibulí, jemně nakrájenou petrželkou, trochou olivového oleje, rozmačkaným stroužkem česneku a s trochou jemně nakrájeného rajčata. Poté pořádně promačkáme v rukou. Ze směsi uděláme asi centimetr vysoké placičky s průměrem o centimetr větší než je hamburgerová bulka (maso se při pečení svrkne a také doporučuji klasické Kaiserky, kvůli křupavosti). Tyto placky však nepokládáme na pánev, ale na trochu vymazaný pekáč máslem, poté vkládáme do rozpálené trouby. Necháme péct do křupava (nebo podle libosti Medium, Well done atd.).
Servírujeme v rozpůlené bulce s kečupem, plátkem rajčete, cibulí na kolečka. Podle libosti můžete přidat ledový salát a plátek sýra.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella