mleté maso
mleté hovězí nebo vepřové maso (gramáž podle počtu osob) cibule najemno nakrájená
Postup přípravy receptu
Maso na hamburger (mleté) smícháme s jemně nakrájenou cibulí, jemně nakrájenou petrželkou, trochou olivového oleje, rozmačkaným stroužkem česneku a s trochou jemně nakrájeného rajčata. Poté pořádně promačkáme v rukou. Ze směsi uděláme asi centimetr vysoké placičky s průměrem o centimetr větší než je hamburgerová bulka (maso se při pečení svrkne a také doporučuji klasické Kaiserky, kvůli křupavosti). Tyto placky však nepokládáme na pánev, ale na trochu vymazaný pekáč máslem, poté vkládáme do rozpálené trouby. Necháme péct do křupava (nebo podle libosti Medium, Well done atd.).
Servírujeme v rozpůlené bulce s kečupem, plátkem rajčete, cibulí na kolečka. Podle libosti můžete přidat ledový salát a plátek sýra.
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky