Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru uděláme kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na vymazaný plech. Necháme ještě vykynout.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Horké vdolky potíráme rozpuštěným máslem, pomažeme je povidly a tvarohem. Krájíme jako dort.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
-smícháme mouku, kypřící prášek, (granko) a cukr
-přidáme vejce
-přidáme mléko, olej a dobře promícháme
-vložíme do…
více o Rychlá buchta do mikrovlnky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta