1
Těsto vyválíme 3 mm silné a posypeme polovinou sýra. Do středu vložíme plát šunky vcelku a posypeme ji sýrem. Těsto… více o Šunka v listovém těstě
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín. Posypeme kořením … více o Hermelín v listovém těstíčku
Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek,… více o Mleté v listovém těstě
Určitě si dokážete vybavit mnohá poučná i varovná přísloví, která vaši rodiče nebo prarodiče… Celý článek
Spousta lidí se v období chřipek zásobuje vitaminy z lékárny, léky na horečku, ucpaný nos nebo… Celý článek
Masopust je svátkem dobrého jídla a pití. Konají se veselice, maškarní reje a zábavy. Jak se… Celý článek
Máte rádi tvaroh? Tahle skvělá surovina dodá koláčům a dalším pečeným sladkostem jemnost,… Celý článek
Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme doměkka. Na rozehřátém… více o Ukrajinský boršč
Když se mléko vaří, nasypeme hrubou mouku (kamna ihned vypneme), vznikne hustá kaše (je opravdu hodně hustá). Chvíli… více o Těsto na ovocné knedlíky
Z másla, cukru a medu utřeme krém. Přidáme žloutky a dobře promícháme. Prosijeme společně mouku, prášek do pečiva a… více o Čokoládové muffiny k nakousnutí
Brambory pečlivě omyjeme, rozkrojíme na půl a v řezu nařízneme do kříže. Urovnáme slupkou dolů na vymaštěný pekáč,… více o Voňaví skřivánci
Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu.… více o Krémová slepičí polévka
Ze surovin připravit těsto, nechat v mrazáku. 2/3 nastrouhat na pečící papír na hrubém struhadle. Trochu utlačit.… více o Aleniny řezy
Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Na kostičky pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neoloupanou, nahrubo… více o Kuře s cuketovou nádivkou
Do 1dcl méka namočíme lžíci želatiny přes noc a necháme nabobtnat. Pak nalijeme do mixeru nabobtnalou želatinu a… více o Tvarohový dort s jahodami
Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, nakrájené vařené maso, koření, sůl a… více o Nádivka se sýrem
Zelí vyklopíme do hrnce, na něj nakrájíme oloupaná jablka. Do misky dáme mleté maso, přisypeme rýži, sůl a koření… více o Sarnale
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme… více o Třešňový pohár pro dospělé