Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Dospodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta, propícháme vidličkou, roztáhneme ho aspoň do výšky 4 až 5 cm a poklademe šunkou.
Připravíme si zálivku ze zakysané smetany, jarní cibulky a vejce. Ochutíme bylinkovým kořením a osolíme. Zálivku nalijeme na šunku. Na zálivku rozklepneme všechna vejce, posypeme částí nastrouhaného eidamu a zbytkem nakrájené cibulky. Znovu ochutíme bylinkovým kořením (bylinky můžete dát podle vlastního výběru, vhodná je i pažitka a bazalka), zakryjeme šunkou a připravíme si druhou část těsta na zakrytí.
Propícháme si ho vidličkou na pracovní desce, abychom nepropíchli vejce a vše těstem zakryjeme, přičemž okraje začistíme do sebe. Potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme druhou částí sýra. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 25 až 30 minut. Před podáváním necháme chvíli vychladnout a zatuhnout.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín. Posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou