Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Dospodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta, propícháme vidličkou, roztáhneme ho aspoň do výšky 4 až 5 cm a poklademe šunkou.
Připravíme si zálivku ze zakysané smetany, jarní cibulky a vejce. Ochutíme bylinkovým kořením a osolíme. Zálivku nalijeme na šunku. Na zálivku rozklepneme všechna vejce, posypeme částí nastrouhaného eidamu a zbytkem nakrájené cibulky. Znovu ochutíme bylinkovým kořením (bylinky můžete dát podle vlastního výběru, vhodná je i pažitka a bazalka), zakryjeme šunkou a připravíme si druhou část těsta na zakrytí.
Propícháme si ho vidličkou na pracovní desce, abychom nepropíchli vejce a vše těstem zakryjeme, přičemž okraje začistíme do sebe. Potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme druhou částí sýra. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 25 až 30 minut. Před podáváním necháme chvíli vychladnout a zatuhnout.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín. Posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem