Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Dospodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta, propícháme vidličkou, roztáhneme ho aspoň do výšky 4 až 5 cm a poklademe šunkou.
Připravíme si zálivku ze zakysané smetany, jarní cibulky a vejce. Ochutíme bylinkovým kořením a osolíme. Zálivku nalijeme na šunku. Na zálivku rozklepneme všechna vejce, posypeme částí nastrouhaného eidamu a zbytkem nakrájené cibulky. Znovu ochutíme bylinkovým kořením (bylinky můžete dát podle vlastního výběru, vhodná je i pažitka a bazalka), zakryjeme šunkou a připravíme si druhou část těsta na zakrytí.
Propícháme si ho vidličkou na pracovní desce, abychom nepropíchli vejce a vše těstem zakryjeme, přičemž okraje začistíme do sebe. Potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme druhou částí sýra. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 25 až 30 minut. Před podáváním necháme chvíli vychladnout a zatuhnout.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín. Posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví