Hermelín pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Pokud se nám bude lepit, můžeme nůž namáčet ve vodě. K hermelínu přidáme jemně pokrájenou cibulku, majonézu, sůl, pepř a dobře promícháme. Pomazánku, pokud je hodně hustá, můžeme zředit (zjemnit) lžící smetany. Necháme v chladu proležet. Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo.
Na ozdobení stačí jeden druh čerstvé zeleniny (paprika, rajče, ředkvička, okurka apod.).
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky