Hermelín pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Pokud se nám bude lepit, můžeme nůž namáčet ve vodě. K hermelínu přidáme jemně pokrájenou cibulku, majonézu, sůl, pepř a dobře promícháme. Pomazánku, pokud je hodně hustá, můžeme zředit (zjemnit) lžící smetany. Necháme v chladu proležet. Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo.
Na ozdobení stačí jeden druh čerstvé zeleniny (paprika, rajče, ředkvička, okurka apod.).
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky