Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě přepůlíme. Měkký vnitřek přimáčkneme na pokrájený salám, trochu přitlačíme, aby se nám salám na sýr přitiskl, pak každý kus vložíme do masové kapsy a okraje k sobě přitiskneme. Můžeme také kraje spojit masovými jehlicemi.
Obalíme řízky v mouce, vejci, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou, tatarkou, zeleninovou oblohou.
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku