Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě přepůlíme. Měkký vnitřek přimáčkneme na pokrájený salám, trochu přitlačíme, aby se nám salám na sýr přitiskl, pak každý kus vložíme do masové kapsy a okraje k sobě přitiskneme. Můžeme také kraje spojit masovými jehlicemi.
Obalíme řízky v mouce, vejci, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou, tatarkou, zeleninovou oblohou.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 min. Do vlažné hmoty vešleháme tvaroh a želatinu, kterou…
více o Tvarohové řezy nepečené
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely