Bramborový makovec Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého… více o Bramborový makovec
Tvarohový makovec Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce… více o Tvarohový makovec
Jablečný makovec Semeleme mák. Jablka použijeme zavařená – necelé dvě sklenice a zamícháme do nich solamyl (asi 2 lžíce). Velký plech… více o Jablečný makovec
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik? Pokud jste doteď měli ze zavařování obavy nebo doma nemáte velký zavařovací hrnec, máme pro… Celý článek
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček Omáčky jsou bezesporu typickým pokrmem pro českou kuchyni. Někomu připomenou dětství a… Celý článek
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve… Po celém světě jsou meruňky považovány za symbol štěstí a bohatství. Není divu. Šťastnými vás… Celý článek
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s… Pokud hledáte ideální dort na dětskou oslavu, už dál nehledejte. Je tady totiž piñata torta,… Celý článek
Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou Kuře nasekáme na menší porce, osolíme a naskládáme do tukem vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a… více o Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou
Lívance z vloček bez droždí Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut… více o Lívance z vloček bez droždí
Buchta "více podob, více chutí" **Spodní těsto**: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut. **Vrchní těsto**: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme… více o Buchta "více podob, více chutí"
Halušky podle Martinky Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu na jemno a druhou polovinu hruběji), přidáme, vejce,… více o Halušky podle Martinky
Kravské palačinky Připravíme palačinky do kterých jsme přidali špenátu tolik, aby byly krásně zelené. Plníme je vychladlé a podáváme k… více o Kravské palačinky
Řezy s tvarohem a ořechy V ingrediencích nepíšu množství cukru a mouky, protože to dělám následovně: zvážím vejce, od váhy odečtu 50 g a tolik… více o Řezy s tvarohem a ořechy
Velikonoční omáčka Vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky a vidličkou je dobře pomačkáme. Promícháme se smetanou, křenem, ochutíme solí a cukrem… více o Velikonoční omáčka
Houbová žemlovka Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a… více o Houbová žemlovka
Croquembouche Odpalované těsto ********************* Připravíme si odvážené přísady. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou… více o Croquembouche
Špenátové lasagne Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky… více o Špenátové lasagne
Česneková polévka IV. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený… více o Česneková polévka IV.
Srnčí guláš Na roztavené slanině osmahneme zeleninu, přidáme česnek a na kostky nakrájené maso. Maso osolíme, opepříme a osmahneme.… více o Srnčí guláš