Bramborový makovec Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého… více o Bramborový makovec
Tvarohový makovec Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce… více o Tvarohový makovec
Jablečný makovec Semeleme mák. Jablka použijeme zavařená – necelé dvě sklenice a zamícháme do nich solamyl (asi 2 lžíce). Velký plech… více o Jablečný makovec
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen… Letní prázdniny jsou skvělou příležitostí pro objevování nových chutí a vyzkoušení různých… Celý článek
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí… O svou pleť můžete pečovat dvojím způsobem – zvenčí a zevnitř. I když na sebe budete denně… Celý článek
Jsou přímo k nakousnutí: Kabelky inspirované jídlem vás dostanou… Jen pohled na ně vám bude dělat chutě. O čem že je řeč? O ničem jiném než o kabelkách!… Celý článek
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá? Čeština je jazyk velmi barvitý, což se odráží i v názvech mnoha jídel. A nutno dodat, že jde… Celý článek
Plněné cibulky Cibulky oloupeme a každou křížem asi 2 cm hluboko nařízneme. V osolené vodě je přibližně 5 minut povaříme. Necháme… více o Plněné cibulky
Kinderkoláč – zákusek jako od… Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečící plech dáme… více o Kinderkoláč – zákusek jako od cukrářky
Plněné kuřecí řízky Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek… více o Plněné kuřecí řízky
Bramborová příloha s překvapením Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30x20 cm).… více o Bramborová příloha s překvapením
Štrúdl ze šlehačky Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce. Pak… více o Štrúdl ze šlehačky
Bábovka (pippiva) Vodu a olej si smícháme v jakékoliv láhvi s uzávěrem - roztřepáním se krásně spojí. Celá vejce vyšleháme s cukrem do… více o Bábovka (pippiva)
Pikantní srdíčka Těsto rozválíme, vykrojíme z něj vtary a dáme je na plech potřeme rozšlehaným vejcem Posypeme solí, pepřem, kmínem,… více o Pikantní srdíčka
Jablečný koláč se skořicí Začněte tím, že očistíte jablka. Ta oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky velké asi 1 x 1… více o Jablečný koláč se skořicí
Tenké placky Vařené brambory nastrouháme na drobno a nebo protlačíme lisem, osolíme, přidáme vejce a s hladkou moukou (množství je… více o Tenké placky
Barevná minutka - trikolora Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a… více o Barevná minutka - trikolora
Koláč z pekla Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. 2/3 těsta vlijeme… více o Koláč z pekla
Plněné bramborové knedlíky Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici a vejce a… více o Plněné bramborové knedlíky