Bramborový makovec Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého… více o Bramborový makovec
Tvarohový makovec Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce… více o Tvarohový makovec
Jablečný makovec Semeleme mák. Jablka použijeme zavařená – necelé dvě sklenice a zamícháme do nich solamyl (asi 2 lžíce). Velký plech… více o Jablečný makovec
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin! Máloco vás v horkém počasí osvěží tak jako miska dobré zmrzliny. A ideálně domácí. Ta se dá… Celý článek
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké.… Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve… Celý článek
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější… Taky rádi chodíte v horkých dnech na ledovou kávu do kavárny? Nemusíte. Naučíme vás, jak si ji… Celý článek
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu… Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné… Celý článek
Ravioli plněné špenátem a tvarohem Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme.… více o Ravioli plněné špenátem a tvarohem
Vánočka - Koláče Ohřát mléko - vlažné, rozdrobit droždí, přidat 2 lžičky cukru. Kvásek nechat kynout. Do vykynutého kvásku přimíchat… více o Vánočka - Koláče
Knedlíčky z odpalovaného těsta Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a… více o Knedlíčky z odpalovaného těsta
Kuřecí tajemství Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme (můžeme použít i grilovací koření), položíme plátek šunky, na něj půlku… více o Kuřecí tajemství
Plněné kotlety na smetaně Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do… více o Plněné kotlety na smetaně
Roládky s kysaným zelím Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 min… více o Roládky s kysaným zelím
Buchtičky s krémem Droždí rozdrobíme do misky, posypeme lžící cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít na teplém místě… více o Buchtičky s krémem
Rybičková pomazánka Rybičky v tomatě dáme do mísy, rozmačkáme je vidličkou, přidáme jemně sekanou cibuli, prolisovaná vejce, drobně… více o Rybičková pomazánka
Kapustový prívarok podle mě Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek… více o Kapustový prívarok podle mě
Karamelový koláč Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu. Bílou… více o Karamelový koláč
Halušky se zelím II. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se… více o Halušky se zelím II.
Tiramisu od babičky 1. Do mísy dáme pomazánková másla, šlehačky a cukr. Zamícháme to do tuha mixérem. 2. Uvaříme si rozpustnou kávu (do… více o Tiramisu od babičky