Bramborový makovec Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého… více o Bramborový makovec
Tvarohový makovec Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce… více o Tvarohový makovec
Jablečný makovec Semeleme mák. Jablka použijeme zavařená – necelé dvě sklenice a zamícháme do nich solamyl (asi 2 lžíce). Velký plech… více o Jablečný makovec
Jak letos ušetřit a dobře se najíst? Dělejte to jako vaše… Ceny potravin stále rostou, a tak mnohým nezbývá nic jiného, než změnit přístup k nakupování i… Celý článek
Recepty na polévky, které nikdy nezklamou: Bramboračka, zelňačka… Zimní počasí je jako dělané na husté horké polévky, které nejen rychle zahřejí, ale také… Celý článek
5 novoročních jídel, která vám přinesou štěstí, zdraví a peníze Novoroční čočka je klasika, víte ale, na co je dobrý třeba vepřový rypáček, ovar a ječné… Celý článek
Novoroční čočka: Proč byste si ji měli dát a jak ji připravit,… Čočka symbolizuje v nadcházejícím roce hojnost, proto byste si jí 1. ledna měli dopřát plný… Celý článek
Kachna po starocesku Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka.… více o Kachna po starocesku
Kuřecí slast Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme olej, nakrátý česnek, med, tatarku, zázvor a necháme odležet… více o Kuřecí slast
Pálivá topinka s cibulkou Na oleji uděláme klasické topinky a přendáme na talíř. Na tu samou pánev dáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno… více o Pálivá topinka s cibulkou
Tiramisu Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme špetku soli a Lučinu. Vše dobře promícháme. Piškoty krátce namočíme do směsi z… více o Tiramisu
Olejová bábovka s čokoládovou… - cukr vyšleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a s olejem. - přidáme mouku, prášek do pečiva a mléko vše smícháme… více o Olejová bábovka s čokoládovou polevou
Marokánky Petra V mléce rozkvedláme mouku, cukr, máslo - vše vaříme 3 minuty. Přidáme ořechová jádra nakrájená na nudličky a… více o Marokánky Petra
Falešný tatarák z uzeniny Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty… více o Falešný tatarák z uzeniny
Mrkvová pomazánka Vlozte vsechny ingredience do mixeru a zmixujte. Mnoztvi je zhruba na jednu veku. více o Mrkvová pomazánka
Čokoládové fondue Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Když je čokoláda rozpuštěná přidáme smetanu, amaretto a… více o Čokoládové fondue
Salát z Nice 1. Větší brambory rozkrojte a všechny uvařte posypané solí v páře a ve slupce doměkka (asi 18 minut). Z fazolek… více o Salát z Nice
Čokoládová bábovka ze zakysanky Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu(pokojová teplota), mouku s práškem do pečiva… více o Čokoládová bábovka ze zakysanky
Žabí huby II. Všechno suroviny zpracujeme dohramady, uděláme těsto a necháme aspoň 2 hodiny odležet v chladu. Vyválíme těsto… více o Žabí huby II.