Chleba rozkrájíme na kostičky, párek na kolečka, cibuli nadrobno a Hermelín na tenké plátky. Chleba opékáme na tuku, nejlépe v teflonovém kastrole. Když zlátne, tak přidáme cibuli a párek. Za chviličku odstavíme a urychleně rozložíme navrch hermelínové plátky. Přiklopíme pokličkou, a jakmile se sýr zataví, je hotovo. Na talíři pokapeme kečupem.
Dražší variantou jsou bramborové hranolky místo chleba. Ty ovšem usmažíme jako přílohové, a až na talíři je solíme, sypeme cibulkou, šunkou a Hermelínem. Zapékáme v mikrovlnce do roztavení sýru.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí