Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

3.18

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 30
      g máslo
    • 100
      g celer
    • sůl
    • 150
      g mrkev
    • hladká mouka na zahuštění
    • ocet
    • 200
      g hlíva ústřičná
    • 2
      ks bobkový list
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 6
      ks nové koření
    • 50
      g kořen petržele
    • 2
      lžíce olej
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme pokrájenou hlívu, kterou také orestujeme. Podlijeme vodou a podusíme doměkka asi 15 minut. Pak vlijeme smetanu, trochu vody, povaříme. V malém množství vody si rozmícháme asi 1 lžíci hladké mouky, omáčku zahustíme, necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Ke konci vaření vyndáme kuličky a listy koření.
  • Podáváme nejlépe s knedlíkem nebo bramborem.
  • Pokud jsme milovníci masa, přidáme na talíř plátek vařeného hovězího masa.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.