Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme pokrájenou hlívu, kterou také orestujeme. Podlijeme vodou a podusíme doměkka asi 15 minut. Pak vlijeme smetanu, trochu vody, povaříme. V malém množství vody si rozmícháme asi 1 lžíci hladké mouky, omáčku zahustíme, necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Ke konci vaření vyndáme kuličky a listy koření.
Podáváme nejlépe s knedlíkem nebo bramborem.
Pokud jsme milovníci masa, přidáme na talíř plátek vařeného hovězího masa.
Hlívu opláchneme, rozebereme na jednotlivé plodnice. Pokud jsou nohy příliš dlouhé, ořízneme je. Poté hlívu po dobu cca…
více o Smažená hlíva jako řízek
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci