Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme pokrájenou hlívu, kterou také orestujeme. Podlijeme vodou a podusíme doměkka asi 15 minut. Pak vlijeme smetanu, trochu vody, povaříme. V malém množství vody si rozmícháme asi 1 lžíci hladké mouky, omáčku zahustíme, necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Ke konci vaření vyndáme kuličky a listy koření.
Podáváme nejlépe s knedlíkem nebo bramborem.
Pokud jsme milovníci masa, přidáme na talíř plátek vařeného hovězího masa.
Hlívu opláchneme, rozebereme na jednotlivé plodnice. Pokud jsou nohy příliš dlouhé, ořízneme je. Poté hlívu po dobu cca…
více o Smažená hlíva jako řízek
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou