Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme zbytek piškotů (strouhanky), které trošku pokapeme rozpuštěným máslem. Nasypeme pokrájená očištěná jablka (hrušky), která maličko pokapeme rumem a citronovou šťávou, posypeme cukrem a skořicí.
Žloutky vyšleháme s cukrem a špetkou citronové kůry, přidáme mouku, kterou dobře ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme na jablka, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě (170 °C) pečeme asi 30 minut.
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette