2.6
Mouku prosijeme, smícháme s ostatními ingrediencemi, zaděláme těsto. Necháme kynout v chladu (lednici) 8–12 hodin, při… více o Chléb bez hnětení
Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme… více o „Hned" jablečný (hruškový) koláč
1) suché složky smíchat v misce, přidat zbytek a ručně zpracovat měkké těsto (jako plastelína). 2) Těsto zabalit do… více o Perníčky hned měkké
Ať už preferujete lehká jídla, nebo máte rádi něco sytějšího, podzim je plný surovin, z nichž… Celý článek
Pohodový večer, vůně dýmu a šťavnatého masa ve vzduchu... Kdo by odolal kouzlu grilování?… Celý článek
Pokud jde o zdobení dortů, fantazie nejspíš nezná žádných mezí. Dalším důkazem je Lauren… Celý článek
Konečně na mnoha místech začínají růst houby a plný košík je pýchou každého houbaře. Nejlepší… Celý článek
Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku. Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou… více o Hruškovo-jablečná povidla
Když chci řezy světlé, přidám ještě 3 lžíce hladké mouky a trochu citronové kůry. Pokud chci ořechové, přidám 3 lžíce… více o Univerzální těsto na buchty a dorty
Předem namočenou čočku vaříme v osolené vodě doměkka. V jiném hrnci na oleji smažíme 1,5 cibule nakrájené nahrubo. Rýži… více o Rýže a čočka s cibulkou – příloha
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu… více o Piškotové dezertíky na špejli
Nasekanou čokoládu roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Necháme lehce zchladit. Smícháme mouku s práškem do… více o Čokoládové puklinky
Máslo rozpustíme ve vodní lázni s cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Přidáme rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí.… více o Citronová pomazánka
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO (pekárna ETA, Vega, Clatronic). Po ukončení… více o Buchty – těsto z domácí pekárny
Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou moukou. Elektrická trouba cca 180 C. Těsto: … více o Nejlepší žravé řezy
Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme… více o Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat. Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole.… více o Vařené fazole
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme zmrazenou zeleninu (kdyby nebyla zmrazená, brzy by se rozvařila) a na kostičky… více o Zeleninová polévka
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto… více o Výborné koblížky z trouby