Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme vařit. Nejdříve vaříme bez pokličky a vzniklou pěnu odebereme naběračkou. Po 10 minutách přikryjeme a vaříme dalších 15 minut. Pak do hrnce přidáme kotletu s kostí a slaninu. Až maso změkne, vyndáme ho a vložíme do hrnce očištěný a nakrájený pórek, mrkev, brambory, cibuli a celer. Vaříme, dokud hrách a zelenina nejsou měkké a nevznikne hustá kaše. V případě potřeby musíme kaši v poslední fázi míchat, aby se nepřipálila, nebo naředit vodou. Nakonec kaši dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem a vložíme do ní pokrájené maso z kotlety.
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari