1) Maso osolit ve středně velké míse, přidáme sýr a smetanu a dobře promícháme. Připravíme si všechny tři části na obalení. Do vajíčka přidávám ještě dvě lžíce vlažné vody nebo trošku mléka a dobře promíchám vidličkou.
2) Maso si rozdělíme na menší díly podle toho jak chceme mít velké řízky. Do misky si napustíme studenou vodu z vodovodu a postavíme si jí vedle mísy s masem. Touto vodou si navlhčíme ruce a utvoříme z dílu masa kouli bez prasklin, tu na závěr lehce splácneme tak na tloušťku 1 cm a po okrajích zaoblíme aby nebyli trhliny. Poté obalím nejdřív mouka, pak vajíčko a nakonec strouhanka.
3) V pánvi si rozehřejeme olej asi na výšku 1-2 cm ode dna. Smažíme z každé strany tak 5-6 minut. Hotové řízky dáme do připraveného kastrůlku který je vyložený papírovou utěrkou.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou