1) Maso osolit ve středně velké míse, přidáme sýr a smetanu a dobře promícháme. Připravíme si všechny tři části na obalení. Do vajíčka přidávám ještě dvě lžíce vlažné vody nebo trošku mléka a dobře promíchám vidličkou.
2) Maso si rozdělíme na menší díly podle toho jak chceme mít velké řízky. Do misky si napustíme studenou vodu z vodovodu a postavíme si jí vedle mísy s masem. Touto vodou si navlhčíme ruce a utvoříme z dílu masa kouli bez prasklin, tu na závěr lehce splácneme tak na tloušťku 1 cm a po okrajích zaoblíme aby nebyli trhliny. Poté obalím nejdřív mouka, pak vajíčko a nakonec strouhanka.
3) V pánvi si rozehřejeme olej asi na výšku 1-2 cm ode dna. Smažíme z každé strany tak 5-6 minut. Hotové řízky dáme do připraveného kastrůlku který je vyložený papírovou utěrkou.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky