ingredience na trojobal
- hladká mouka, vejce, strouhanka
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a dobře promícháme. Když máme směs kompaktní, tvarujeme z ní mokrou rukou placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
Ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo kyselou okurkou.
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou