ingredience na trojobal
- hladká mouka, vejce, strouhanka
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a dobře promícháme. Když máme směs kompaktní, tvarujeme z ní mokrou rukou placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
Ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou nebo kyselou okurkou.
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka