3
Malý pekáč vymažeme máslem a na dno položíme klobásky. Vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby (180 °C), poté klobásky… více o Tode in the hole
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku. Přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
Do vlažného mléka přimícháme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít. Zatím smícháme všechny… více o Holašovické koláčky
S obdobím chřipek a nachlazení je velmi pravděpodobné, že vy nebo někdo ve vašem okolí bude… Celý článek
Spousta lidí sdílí na sociálních sítích to, co mají na talíři. Jedním z nich je i Mexičan… Celý článek
Halušky, bramboráky, placky, škubánky a desítky dalších jídel z brambor jsou základem české… Celý článek
Určitě si dokážete vybavit mnohá poučná i varovná přísloví, která vaši rodiče nebo prarodiče… Celý článek
Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Vajíčka šleháme s cukrem do hladka cca 2-3 min., přidáme čokoládovou hmotu… více o Čokoládové Brownies
Žloutky šleháme s cukrem a máslem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kokosem. Ušleháme sníh z bílků a do krémového… více o Kokosová bábovka šlehaná
Rohlíky nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Na dno vymazané a strouhankou vysypané formy uložíme vrstvu rohlíků, na… více o Rajčatová žemlovka
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou… více o Bratříčkova polévka z Hané
Zpracujeme hustější hmotu jako na bramboráky. Vylijeme na plech a navrch poklademe pokrájenými paprikami, rajčaty a… více o Cmundopizza
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je. 2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a… více o Olomoucké plněné papriky
Fazolové lusky krátce orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme nasekaný česnek a společně podusíme. Listový… více o Tuňáková mísa
Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme… více o Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Krevety oloupeme a vyndáme z hřbetu střívko. V hrnci svaříme bílé víno až na pětinu původního množství. Na pánvi dáme… více o Krevety s omáčkou z bílého vína
Veškeré tekuté přísady nandáme do pekárny chleba a přidáme i ty sypké. Necháme míchat, kynout a péct. více o Chléb s kečupem a sýrem
Oddělíme žloutky od bílků. Z pěti bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme… více o Máslová bábovka
**Krém: **smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači, pak vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr(dle… více o Nepečený ovocný dort s vaječným likérem