3
Malý pekáč vymažeme máslem a na dno položíme klobásky. Vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby (180 °C), poté klobásky… více o Tode in the hole
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku. Přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
Do vlažného mléka přimícháme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít. Zatím smícháme všechny… více o Holašovické koláčky
Chystáte svatbu v zimním období a stále nemáte vybraný dort? Inspirujte se v galerii plné… Celý článek
V lidovém křesťanství jsou Hromnice svátkem přicházejícího jara a také posledním dnem k… Celý článek
Vepřové maso je v Čechách populární. Připravit z něj hvězdný oběd nezabere mnoho času a přitom… Celý článek
Dnes už je koupíte v každých potravinách. S doma upečenými se ale nedají srovnat. Když je… Celý článek
Uvařené sójové kostky naložit přes noc do marinády. Na oleji zpěnit cibuli, na to vložit kostky a zelí - dusit půl… více o Sójový guláš Pikant
Žloutky utřeme s pískovým a vanilkovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany a rozvaříme ji. Doplníme zbylou… více o Čokoládový Baileys
Kapustové listy povaříme 5 min. ve vodě, scedíme, necháme dobře okapat. Vývar odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou… více o Kapustové závitky se zeleninou
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso… více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Vařenou rýži smícháme se sýrem, solí, pepřem a pažitkou. Plátky šunky potřeme pastou wasabi (ev. křenovou pastou) na to… více o Sushi po česku
Z konzervy vylejeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem, pokapeme citronem, přidáme jemně nasekanou… více o Tuňáková pomazánka
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme. V Tunisku se podávají … více o Kefta – arabské karbanátky
Tortilly potřeme z jedné strany kečupem. Sterilovanou kukuřici slijeme a smícháme s klíčky mungo. Papriky zbavíme… více o Míchaná zelenina v tortillách
1. Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu,olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku.… více o Tažený štrúdl (závin)
Těsto: Do připravené mísy nasypeme mouku s moučkovým cukrem a kakaem a smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo a znovu… více o Čokobuchta
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl… více o Žampionová krémová polévka
Ingredience promícháme a pečeme v dobře vymazané (ideálně sádlem) a vysypané formě cca 45 minut. Po vychladnutí beránka… více o Piškotový beránek