Tode in the hole Malý pekáč vymažeme máslem a na dno položíme klobásky. Vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby (180 °C), poté klobásky… více o Tode in the hole
Holandské řízky Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku. Přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
Holašovické koláčky Do vlažného mléka přimícháme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít. Zatím smícháme všechny… více o Holašovické koláčky
Naked cake: „Nahý" dort, za který se nemusíte stydět na žádné… Ať už připravujete svatbu, narozeninovou oslavu nebo čekáte návštěvu, naked cakes neboli nahé… Celý článek
Jak zpomalit šedivění vlasů? Toto je 5 potravin, které vám s tím… I když je šedivění vlasů přirozený proces, který čeká každého z nás, když se objeví první šedý… Celý článek
Nejlepší chřestové polévky: Recepty ze zeleného i bílého chřestu Čerstvý chřest je opravdová lahůdka a polévky z něj patří k těm nejlepším. Téhle jarní… Celý článek
Nezbavujte se ředkvičkových listů. Skvěle se hodí do salátů nebo… Ředkvička je nenáročná na pěstování a daří se jí téměř všude. Proto bývá oblíbenou zeleninou… Celý článek
Lasagne s mletým masem Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu… více o Lasagne s mletým masem
Čatní z červené řepy Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením… více o Čatní z červené řepy
Kakaové košíčky s tvarohem a ovocem Uděláme si těsto na košíčky, můžete použít jakýkoliv recept, na který jste jinak zvyklí, ale měly by být kakaové. Do… více o Kakaové košíčky s tvarohem a ovocem
Kuřecí roláda s mletým masem Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs… více o Kuřecí roláda s mletým masem
Počmáraná buchta Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí. Poté ho vlijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech s vyšším… více o Počmáraná buchta
Židovské řízky Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v… více o Židovské řízky
Hrníčkový mazanec Recept je z hrníčkové kuchařky, ale upravila jsem ho pro domácí pekárnu. Namočím rozinky. Do pekárny dám vlažné… více o Hrníčkový mazanec
Jahodový patrový dort Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem… více o Jahodový patrový dort
Focaccia – italský chléb Do mísy vlijeme vlažnou vodu a vmícháme droždí. Poté postupně přisypáváme hladkou mouku a mícháme hladké těsto, které… více o Focaccia – italský chléb
Pangasius v krustě Na dno mísy cibuli, přidám mraženou zeleninu, rybu s kořením - trouba 200 C. Po 20 minutách přidám nahoru jogurt bílý s… více o Pangasius v krustě
Domácí tatarský biftek Všechny potřeby dáme do jedné nádoby a tyčovým mixérem dokonale promícháme. (Česnek namačkáme, cibuli rozkrájíme jako… více o Domácí tatarský biftek
Lívance od Tatínka Smícháme mléko (vlažné 30 celsiusů ledové z lednice nebrat) mouku vejce špetku soli rošleháme hračičkové mužou… více o Lívance od Tatínka