Holubci od rodilé Ukrajinky

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      cibule
    • sůl
    • 1
      mrkev
    • rostlinný olej
    • polévkové koření
    • 500
      g rýže
    • pepř mletý
    • 1
      ks bílé zelí
    • 500
      g mleté maso hovězí a vepřové
    • 2
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Do vroucí vody vložíme hlávku zelí a spařené listy postupně odtrháváme. Odřízneme tvrdší část listu a dáváme do mísy.
  • Postupně si uděláme náplň.
  • Orestujeme na oleji cibuli nakrájenou na kostičky a nastrouhanou mrkev.
  • Uvaříme rýži a vystydlou přendáme do velké mísy spolu s mletým masem a orestovanou cibulí s mrkví.
  • Osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření dle chuti a vše důkladně rukama promícháme.
  • Do spařených listů dáváme náplň a zabalíme jako psaníčko.
  • Na dno velkého hrnce naskládáme zbytek zelí a skládáme hotové závitky (holubce) těsně vedle sebe. Povrch ještě zakryjeme zelnými listy (pokud nám zbyly) a zalijeme osolenou vodou, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce rajského protlaku.
  • Vody musí být trochu víc než půl hrnce, ve kterém vaříme.
  • Na mírném ohni povaříme 30–40 minut, podle počtu závitků.
  • Podáváme s houbovou nebo žampiónovou omáčkou, nebo jen tak se smetanou.
Zařazení: Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: