Do vroucí vody vložíme hlávku zelí a spařené listy postupně odtrháváme. Odřízneme tvrdší část listu a dáváme do mísy.
Postupně si uděláme náplň.
Orestujeme na oleji cibuli nakrájenou na kostičky a nastrouhanou mrkev.
Uvaříme rýži a vystydlou přendáme do velké mísy spolu s mletým masem a orestovanou cibulí s mrkví.
Osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření dle chuti a vše důkladně rukama promícháme.
Do spařených listů dáváme náplň a zabalíme jako psaníčko.
Na dno velkého hrnce naskládáme zbytek zelí a skládáme hotové závitky (holubce) těsně vedle sebe. Povrch ještě zakryjeme zelnými listy (pokud nám zbyly) a zalijeme osolenou vodou, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce rajského protlaku.
Vody musí být trochu víc než půl hrnce, ve kterém vaříme.
Na mírném ohni povaříme 30–40 minut, podle počtu závitků.
Podáváme s houbovou nebo žampiónovou omáčkou, nebo jen tak se smetanou.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka