Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně promícháme, aby se med rozpustil.
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme a popepříme a potřeme jedním stroužkem česneku. Vložíme do marinády a necháme uležet. Nejméně hodinu a půl, ale nejlépe tak jeden den. Poté grilujeme, nebo z smažíme na pánvi.
Jako příloha americké brambory, hranolky, brambory, tatarka nebo cikánská omáčka.
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát