Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně promícháme, aby se med rozpustil.
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme a popepříme a potřeme jedním stroužkem česneku. Vložíme do marinády a necháme uležet. Nejméně hodinu a půl, ale nejlépe tak jeden den. Poté grilujeme, nebo z smažíme na pánvi.
Jako příloha americké brambory, hranolky, brambory, tatarka nebo cikánská omáčka.
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou