Jako první si nastrouháme brambory najemno. Osolíme, rozklepneme jedno vejce, přidáme mouku a pořádně smícháme. Mouku dáváme do té doby, než je těsto tužší.
Na prkýnko si dáme trošku těsta a pomocí lžíce děláme malé válečky a vhazujeme je do vroucí vody. Jakmile halušky vyplavou, tak je můžeme scedit. Toto opakujeme do té doby, než dojde těsto.
Přichystáme si pánev a na ní osmahneme špek nakrájený na kostky.
Na druhé pánvi uděláme další 2 vejce (míchaná vejce).
Halušky, míchaná vajíčka a špek smícháme dohromady a podáváme.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky