Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme hořčici, olej, studený vývar, víno, estragon, pažitku, petrželku, cukr a špetku soli. Vše důkladně promícháme. Tato omáčka je pikantním doplňkem ke studenému masu nebo salátům z brambor.
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky