Hořčičná omáčka

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 10 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • pažitka
    • petrželka
    • 300
      ml červené víno
    • 0,5
      sklenice vývar
    • 3
      lžíce pikantní hořčice
    • estragon podle chuti
    • cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  • Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme hořčici, olej, studený vývar, víno, estragon, pažitku, petrželku, cukr a špetku soli. Vše důkladně promícháme. Tato omáčka je pikantním doplňkem ke studenému masu nebo salátům z brambor.
Zařazení: Zálivky a omáčky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: