Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe sýrem, opět potřeme hořčicí, poklademe salámem a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo s chlebem a pivem.
Nemusíme se bát odlepování vrstev při obalování, hořčice nám vše podrží, plní funkci lepidla.
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem – necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině