Jablka očistíme a nastrouháme na středně hrubém struhadle.
V míse smícháme tvaroh s cukrem, přidáme mouku a vajíčka, nakonec přidáme změklou Heru a prášek do pečiva. Vše mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká polotuhá hmota. Těsto vylijeme na moukou vysypaný pekáč a rovnoměrně rozetřeme. Na těsto přidáme nastrouhaná jablka tak, aby bylo pokryté celé těsto, jablka můžeme do těsta lehce vtlačit. Nakonec jablka posypeme důkladně skořicovým cukrem a pečeme 20 minut při 200 °C a dalších 20 minut dopékáme při 150 °C.
**Tip na servírování:** Vynikající je jablkový strouhánek podávat horký/teplý. Výborná, rychlá a jednoduchá mňamka.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky