Jablka očistíme a nastrouháme na středně hrubém struhadle.
V míse smícháme tvaroh s cukrem, přidáme mouku a vajíčka, nakonec přidáme změklou Heru a prášek do pečiva. Vše mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká polotuhá hmota. Těsto vylijeme na moukou vysypaný pekáč a rovnoměrně rozetřeme. Na těsto přidáme nastrouhaná jablka tak, aby bylo pokryté celé těsto, jablka můžeme do těsta lehce vtlačit. Nakonec jablka posypeme důkladně skořicovým cukrem a pečeme 20 minut při 200 °C a dalších 20 minut dopékáme při 150 °C.
**Tip na servírování:** Vynikající je jablkový strouhánek podávat horký/teplý. Výborná, rychlá a jednoduchá mňamka.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč