Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé pečeně osmažíme na troše tuku nakrájenou cibulku, přidáme mouku a papriku a rozředíme zbylou šťávou, kterou případně ještě doplníme vodou. Povaříme a přidáme smetanu. Rozsekané maso promícháme s menší částí omáčky a směsí naplníme palačinky, které svineme a vložíme do zapékací nádoby. Polijeme zbývající omáčkou a prudce zapečeme v horké troubě.
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem