Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme.
Do mléka Tatra zamícháme rozetřený stroužek česneku.
Zvlášť usmažíme 5 bramboráčků. Na talíř klademe nejdřív 2 kusy bramboráčků na ně položíme orestované maso a na to opět 2 kusy bramboráčků. Poslední kousek položíme nahoru doprostřed.
Přelijeme mlékem s česnekem a posypeme strouhaným sýrem.
Zdobíme šavličkou (používá se na chuťovky) na kterou napíchneme kousek červené papriky a kolečko zelené okurky. Šavličku zapíchneme do středu pyramidy, která nám z masa a bramboráčků vznikla. Tím ji zpevníme, aby se nám při podávání nesesunula. Bohatě ozdobíme zeleninou.
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko,…
více o Domácí rohlíky od Hodinářů