Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme.
Do mléka Tatra zamícháme rozetřený stroužek česneku.
Zvlášť usmažíme 5 bramboráčků. Na talíř klademe nejdřív 2 kusy bramboráčků na ně položíme orestované maso a na to opět 2 kusy bramboráčků. Poslední kousek položíme nahoru doprostřed.
Přelijeme mlékem s česnekem a posypeme strouhaným sýrem.
Zdobíme šavličkou (používá se na chuťovky) na kterou napíchneme kousek červené papriky a kolečko zelené okurky. Šavličku zapíchneme do středu pyramidy, která nám z masa a bramboráčků vznikla. Tím ji zpevníme, aby se nám při podávání nesesunula. Bohatě ozdobíme zeleninou.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou