Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme.
Do mléka Tatra zamícháme rozetřený stroužek česneku.
Zvlášť usmažíme 5 bramboráčků. Na talíř klademe nejdřív 2 kusy bramboráčků na ně položíme orestované maso a na to opět 2 kusy bramboráčků. Poslední kousek položíme nahoru doprostřed.
Přelijeme mlékem s česnekem a posypeme strouhaným sýrem.
Zdobíme šavličkou (používá se na chuťovky) na kterou napíchneme kousek červené papriky a kolečko zelené okurky. Šavličku zapíchneme do středu pyramidy, která nám z masa a bramboráčků vznikla. Tím ji zpevníme, aby se nám při podávání nesesunula. Bohatě ozdobíme zeleninou.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)