Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme.
Do mléka Tatra zamícháme rozetřený stroužek česneku.
Zvlášť usmažíme 5 bramboráčků. Na talíř klademe nejdřív 2 kusy bramboráčků na ně položíme orestované maso a na to opět 2 kusy bramboráčků. Poslední kousek položíme nahoru doprostřed.
Přelijeme mlékem s česnekem a posypeme strouhaným sýrem.
Zdobíme šavličkou (používá se na chuťovky) na kterou napíchneme kousek červené papriky a kolečko zelené okurky. Šavličku zapíchneme do středu pyramidy, která nám z masa a bramboráčků vznikla. Tím ji zpevníme, aby se nám při podávání nesesunula. Bohatě ozdobíme zeleninou.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Nakrájíme: cibuli na drobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině